Zapiekanka rybna z warzywami

4.5 (192 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 15 min

Oryginalny pomysł na podanie ryby.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • * 50 dag filetów z ryby

    * 1 kg ziemniaków

    * przyprawa do ziemniaków

    * przyprawa do ryb

    * mieszanka warzywna konserwowa 400 g

    * szklanka kremówki

    * 10 dag żółtego sera

    * 2 jajka

    * sól, pieprz

    * mąka do obtoczenia

    * tłuszcz do wysmarowania formy

    * olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ryba Zapiekanki

Zapiekanka rybna z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków, rybę, mieszankę warzywną, resztę ziemniaków. Kremówkę mieszamy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy pieprzem i solą. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PRZEPIS DNIA Poniedziałek 3.11.2014r. - http://www.przyslijprzepis.pl/forum/topic/guid/1997482?_jtp=1&page=204

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować