Zapiekanka rybna

4.5 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Na obiad, na kolacje a może na świąteczny posiłek? Nie ważne kiedy, ważne jest to, że będzie naprawdę pysznie i wyjątkowo.

Składniki:

  • Składniki:

    200 g ryżu
    500 g brokułów
    500 g filet świeżej ryby np: łosoś
    2 pomidory
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    200 ml bulionu warzywnego
    150 ml mleka
    2 łyżki musztardy
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka posiekanej natki
    1 łyżka koperku
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wsypać do garnka, zalać szklanką osolonej wody i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 25 minut. Brokuły podzielić na różyczki, łodyżki odciąć i pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie. Rybę skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę.

    Rozpuścić masło, dodać mąkę i zasmażyć. Powoli mieszając trzepaczką, wlewać bulion i mleko. Gotować, nie przerywając mieszania. Przyprawić musztardą, cukrem, pieprzem, solą, dodać natkę i koperek. Formę natłuścić masłem, układać kolejno ryż, ryba, brokuły, i pomidory. Polać sosem i piec w piekarniku 20 minut w temp. 200*C.

    olainthekitchen.blogspot.com
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować