80 dag filetów z ryby
1 kg ziemniaków
puszka zielonego groszku
2 jajka
5 dag sera żółtego
1/2 łyżki masła
szklanka śmietany
3 łyżki mąki
przyprawa do ryb
przyprawa do ziemniaków
olej
sól
pieprz
Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotuję na półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
2.Śmietanę mieszam z serem żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
3.Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.
Komentarze