Zapiekanka rybna

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Idealna na obiad :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 80 dag filetów z ryby
    1 kg ziemniaków
    puszka zielonego groszku
    2 jajka
    5 dag sera żółtego
    1/2 łyżki masła
    szklanka śmietany
    3 łyżki mąki
    przyprawa do ryb
    przyprawa do ziemniaków
    olej
    sól
    pieprz

Zapiekanka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotuję na półtwardo, kroję w plastry i posypuję przyprawą do ziemniaków. Rybę kroję i mieszam z przyprawą do ryb. Obtaczam w mące i smaże na złoty kolor.
  • 2. Śmietanę mieszam z serem żółtym, startym na tarce. Dodaję jaja, roztrzepuję i doprawiam.
  • 3. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem przekładam połowę ziemniaków. Następnie układam warstwami groszek, rybę i ziemniaki. Piekę 20 minut w 180 st. C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy