1 opakowanie szpinaku mrożonego
Czosnek
Masło
Jogurt naturalny (duży)
1 podwójna pierś z kurczaka
Suszone pomidory
500 g makaronu penne
200 g sera wędzonego
Przyprawa do kurczaka
Chili
Pieprz
Sól
Zapiekanka pomidorowo-szpinakowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przyrządzić szpinak - rozpuścić masło na patelni, wrzucić szpinak, dodać pół szklanki wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i jogurt naturalny. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić przez ok. 15 min.
2.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę i podsmażyć.
3.Suszone pomidory pokroić w paski.
4.Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5.Wszystko dokładnie wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem i piec ok 20 min w temp. 150 st.
Komentarze