0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego (może być również mieszane)
4 cebule
0,5 kg pieczarek
8 dużych ziemniaków
3 łyżki ketchupu pikantnego
sól,pieprz
2 jajka
40 dkg sera
jedna śmietana kremówka
Zapiekanka mięsno ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodać ketchup i jedno jako sól i pieprz.Wymieszać odstawić do lodówki żeby nabrało smaku. Ziemniaki obgotować i pokroić w talarki. Przygotować naczynie żaroodporne. Rozłożyć na dno część ziemniaków później mięso mielone, następnie pokrojone pieczarki i cebulkę pokrojoną w pół księżyce. Ser zetrzeć zmieszać z jajkiem i śmietaną. Na wierzch położyć resztę ziemniaków a na to masę serową. Zapiekać 60 minut. podawać goące
Komentarze