Zapiekanka mięsno-ziemniaczana

4.5 (145 ocen)

  • 50 min

Tania ,warstwowa,pyszna zapiekanka

  • 50 min

Składniki:

  • Ziemniaki 1 kg
    mięso mielone 400g
    papryka 1 szt
    cebula 3 szt
    koncentrat pomidorowy 1 łyżka
    oregano 1 łyżeczka
    pieprz
    vegeta do smaku
    ser żółty 250g
    olej do smażenia
    czosnek 2 ząbki
    przyprawa do ziemniaków 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka mięsno-ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy,gotujemy i kroimy na 1cm talarki.Cebulę kroimy w krążki,podsmażamy na oleju,dodajemy pokrojoną paprykę, mięso mielone,posiekany czosnek i smażymy na wolnym ognie,dodajemy koncentrat,wegetę,pieprz i oregano,mieszamy.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwę ziemniaków,posypujemy przyprawą do ziemniaków,na to wykładamy usmażone mięso z cebulą i papryką,przykrywamy pozostałymi ziemniakami,posypujemy przyprawą i startym serem.Zapiekamy w piekarniku 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować