zapiekanka mięsno-ryżowa

4.5 (191 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zapiekanka idealnie nadaje się na niedzielny obiad, jest łatwa w wykonaniu, bardzo pożywna

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 3 woreczki ryżu
    500g mięsa mielonego
    250g pieczarek
    5 plasterków sera żółtego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz, vegeta
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka mięsno-ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować, wysypać i poczekać aż wystygnie. Przestudzony ryż wymieszać z mięsem mielonym, doprawić solą pieprzem i vegetą. Wyłożyć wszystko do podłużnej wąskiej brytffany, wierzch posmarować przecierem pomidorowym. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, ułożyć na zapiekance na koniec przykryć plasterkami sera. Piec w piekarniku ok 45min w tem. 180°C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować