Zapiekanka mięsno-ryżowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna,syta zapiekanka jak mówi moja córka takie spaggetti ryżowe,bo mielone jest w sosie pomidorowym.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg sera żółtego
    4 woreczki ryżu
    1/2 kg mielonego
    1 cebula
    1 kostka warzywna lub rosołowa
    6 łyżek przecieru pomidorowego
    trochę ketchupu do smaku
    sól,pieprz,bazylia

Zapiekanka mięsno-ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser potrzeć.Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na patelni i dorzucić mięso,rozdrobnić łopatką i przesmażyć.
    Kostkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku.Wlać do garnka dodać przesmażone mięso,przecier,trochę ketchupu i przyprawy. Całość chwilę pogotować często mieszając.
  • Ostatni etap przygotowań zapiekanki 2. Ugotować ryż i nagrzać piekarnik.Gorący ryż wyłożyć do blaszki na niego wyłożyć gorący sos a na wierzch posypać serem.
    Zapiekać 10 minut w 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy