Zapiekanka meksykańska na ryżu

4.49 (177 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 8 osób

Mój syn stwierdził że jest to jedno z jego ulubionych dan

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu, 0,5kg mielonego mięsa, słoik sosu meksykanskiego, 15dag pieczarek, duża cebula, puszka czerwonej fasoli, mała puszka kukurydzy, przyprawa do kuchni meksykańskiej, sól, pieprz i ser żółty do starcia lub w plasterkach
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka meksykańska na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Pieczarki, cebulę kroimy w pióra i podsmaźamy dodając sól i pieprz. Mięso również smażymy przyprawiajac przyprawą do kuchni meksykańskiej. Następnie mięso mieszamy z pieczarkami dodając kukurydzę. W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż. Na ryż wylewamy połowę sosu meksykanskiego. Na to wsypujemy odsaczona fasolkę. Następnie wykladamy mięso i wylewamy resztę sosu. Przykrywamy serem żółtym i zapiekamy w piekarniku 30 min 180s
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować