Mój syn stwierdził że jest to jedno z jego ulubionych dan
1 godz. 5 min
Dla 8 osób
Składniki:
2 woreczki ryżu, 0,5kg mielonego mięsa, słoik sosu meksykanskiego, 15dag pieczarek, duża cebula, puszka czerwonej fasoli, mała puszka kukurydzy, przyprawa do kuchni meksykańskiej, sól, pieprz i ser żółty do starcia lub w plasterkach
Zapiekanka meksykańska na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż gotujemy. Pieczarki, cebulę kroimy w pióra i podsmaźamy dodając sól i pieprz. Mięso również smażymy przyprawiajac przyprawą do kuchni meksykańskiej. Następnie mięso mieszamy z pieczarkami dodając kukurydzę. W naczyniu żaroodpornym wsypujemy ryż. Na ryż wylewamy połowę sosu meksykanskiego. Na to wsypujemy odsaczona fasolkę. Następnie wykladamy mięso i wylewamy resztę sosu. Przykrywamy serem żółtym i zapiekamy w piekarniku 30 min 180s
Komentarze