Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą

4.5 (161 ocen)

Przepyszna zapiekana z makaronu, świeżego szpinaku i sera feta

Składniki:

  • 500g makaronu świderki
    250g świeżego szpinaku
    150g sera feta
    2 jajka
    1 łyżka mleka
    sól i pieprz
    gałka muszkatołowa
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron ze szpinakiem i fetą 1. Szpinak po umyciu i osuszeniu siekamy i podsmażamy na odrobinie oleju.
    Makaron gotujemy na półtwardo.
    Fetę kroimy w kostkę

    W misce mieszamy ugotowany, odcedzony makaron, szpinak i fetę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową.
  • Naczynka do zapiekania 2. Do niedużej miseczki wbijamy dwa jajka i dolewamy łyżkę mleka, roztrzepujemy widelcem i mieszamy z resztą składników w dużej misce.

    Tak powstałą masą wypełniamy nieduże żaroodporne naczynka wysmarowane niewielką ilością oleju.
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą 3. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować