Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne i łatwe danie.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makaron penne
    szpinak mrożony
    cukinia
    ser feta
    ser żółty
    śmietanka 30%
    masło
    sól, pieprz
    czosnek

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i cukinią 1. Makaron penne ugotować według przepisu na opakowaniu. Na patelni na maśle podsmażyć szpinak mrożony, lekko doprawić do smaku np.pieprzem. Dodać drobno pokrojony ząbek czosnku. Kiedy ostygnie dodać pokruszony ser feta., ok pół opakowania.
    Odcedzony makaron wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać przygotowany wcześniej szpinak, wymieszać. Na wierzch wyłożyć pokrojoną w kostkę cukinię i posypać na grubo startym serem żółtym. Dodać śmietankę 30%.
    Zapiekać w piekarniku 20-30 minut.

Porady

Zamiast sera feta można użyć sera białego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy