Zapiekanka makaronowa z łososiem, szpinakiem i gorgonzolą

4.49 (181 ocen)

  • 40 min

szybkie i smaczne danie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500g makaronu penne
    30dag świeżego łososia
    500g świeżego szpinaku
    200g sera gorgonzola
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    szklanka śmietany 30%
    kulka mozzarelli
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka makaronowa z łososiem, szpinakiem i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron ugotować al'dente, roztopić masło, podsmażyć plasteri czosnku, dusić natym szpinak, dodać sól i pieprz, na koniec podlać śmietaną i trochę odparować.
  • 2. pokroić w kostkę ser gorgonzola i łososia (łososiaprzyprawić solą i pieprzem).
  • 3. do naczynia żaroodpornego włożyć makaron, następnie polać szpinakiem, ułożyć łososia i gorgonzolę.całość posypać tartą mozzarellą.
    piec 25minut w 200st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować