Zapiekanka Makaronowa Raczka

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

Nazwa zapiekanki pochodzi od nazwiska mojej przyjaciółki od której dostałam ten pyszny przepis.

  • 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg Mięsa Mielonego
    Makaron najlepiej Pene lub kokardki
    przyprawa do potraw włoskich
    cebulka
    sos serowy, może być "4 sery z brokułami"
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekanka makaronowa raczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy i kroimy cebulę, oraz gotujemy makaron.
  • 2. Mięso mielone wraz z cebula wrzucamy na patelnię, posypujemy przyprawą włoską i smażymy.
  • 3. Bierzemy żaroodporną miskę, wrzucamy makaron i układamy warstwami na przemian z usmażonym mięsem mielonym.
  • 4. Robimy sos serowy i polewamy nim nasze danie. Jeżeli nie mamy w domu sosu możemy użyć zwykły ser i położyć go na wierzch.
  • 5. Całość zapiekamy w kuchence mikrofalowej i gotowe !

Porady

Makaron można również polać ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso mielone Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować