ZAPIEKANKA SEROWO-MAKARONOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

ZAWSZE SMAKUJE WYŚMIENICIE:)

  • 60 min

Składniki:

  • 30 DAG MIĘSA MIELONEGO
    5 WIĘKSZYCH PIECZAREK POKROJONYCH W PLASTERKI
    1 CEBULA POKROJONA W DROBNĄ KOSTKĘ
    2 ZĄBKI CZOSNKU POKROJONE W DROBNA KOSTKĘ
    PUSZKA POMIDORÓW KROJONYCH
    ZIOŁA PROWANSALSKIE, ŁYŻKA VEGETY, PIEPRZ, SÓL. OKOŁO 2 ŁYŻKI KETCHUPU LUB PRZECIERU POMIDOROWEGO
    20 DAG SERA ŻÓŁTEGO
    OPAKOWANIE MAKARONU ŚWIDERKI

Zapiekanka serowo-makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIERWSZY ETAP 1. NA OLEJU PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK, NASTĘPNIE DODAJEMY PIECZARKI. KIEDY JUŻ ODDADZĄ SWOJĄ WODĘ I TROCHĘ ODPARUJĄ DODAJEMY MIĘSO MIELONE I PRZYPRAWY PIEPRZ SÓL VEGETĘ. PO PODSMAŻENIU MIĘSA WLEWAMY POMIDORY DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY LUB KETCHUP I DUSIMY OKOŁO 15 MIN.
    MAKARON PODGOTOWUJEMY. PILNUJEMY ABY NIE BYŁ ZA MIĘKKI
  • ETAP DRUGI 2. W NACZYNIU ŻAROODPORNYM UKŁADAMY KOLEJNO MAKARON POŁOWA SOSU POŁOWA SERA ŻÓŁTEGO STARTEGO NA TARCE I ZNOWU MAKARON SOS I SER ŻÓŁTY. ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 180 STOPNI OKOŁO 20 MIN.
  • SMACZNEGO:) 3. SMACZNEGO:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy