Zapiekanka kalafiorowa z ryżem i warzywami

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna potrawa z kalafiora.

Składniki:

  • 25 dag pieczarek
    1 duży kalafior
    200 ml jogurtu naturalnego
    3 łyżeczki curry
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    3 pomidory
    duża zielona papryka
    2 jajka
    100 g ryżu
    duża cebula
    1 kostka rosołowa
    marchewka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka kalafiorowa z ryżem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy z kostką rosołową w 350 ml wody przez 20 min, odstawiamy na 30 min.
  • 2. Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min, przelewamy na durszlak. Odsączony kalafior przekładamy do miski i niezbyt dokładnie rozgniatamy widelcem.
  • 3. Pieczarki i cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na patelni. Pomidory, marchewkę i paprykę kroimy w średnią kostkę.
  • 4. Do miski z kalafiorem przekładamy ryż i warzywa, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko razem ze sobą dokładnie mieszamy, następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia o wymiarach 20x30 cm, dociskamy widelcem. Pieczemy ok.35 min w 185 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować