Pamiętacie zapiekanki z budki? Ja jako małe dziecko bardzo lubiłam je jeść. Te są lepsze od kupnych. Chrupiące, pachnące i smaczne. Na jednej się nie skończy.
Zapiekanka jak z budki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę pokroić w plastry, usunąć skórkę, a potem pokroić w cieniutkie słupki.
2.Sery i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
3.Bagietkę przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę wysmarować ketchupem. Następnie posypać pieczarkami. Lekko ugnieść.
Na pieczarkach ułożyć ser żółty oraz szynkę. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min.
4.Po 10 minutach wyciągamy i układamy ogórki i ser mozzarella. Lekko ugnieść. Wstawić do piekarnika na 5 min.180 stopni.
Wyciągamy. Posypujemy szczypiorem.
Komentarze