Zapiekanka chlebowa z nektarynkami

5 (165 ocen)

  • 20 min

ekonomiczny deser z resztek chleba tostwego

  • 20 min

Składniki:

  • chleb tostowy
    4 szt jajka
    cukier do smaku
    cukier brązowy
    3 szt nektarynki
    4 łyżki mleka
    extrakt wanilii
    masło ok 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Zapiekanki

Zapiekanka chlebowa z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Jajka myjemy dobrze rozbijamy i dobrze roztrzepujemy widelcem dodając odrobinę soli i cukier. Pod koniec dodajemy extrakt waniliowy i troszkę mleka - mieszamy.
  • 2. Chleb każdą kanapkę osobno moczymy mocno w jajku i układamy na dnie formy do pieczenia. Owoce myjemy usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Owoce układamy na namoczonym chlebie.
  • 3. Posypujemy cukrem brązowym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20 min, zależy od piekarnika w 200 stopniach.

Porady

Zamiast chleba tostowego można użyć chałki lub bułki mlecznej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować