Mięso jest niezwykle aromatyczne. Świetnie nadaje się na rodzinne imprezy lub pożywny obiad. W zestawie z warzywami i ryżem z dodatkiem kurkumy, smakuje wyśmienicie.
Zapiekane ziołowe filety z żółtym ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki marynaty wymieszać. Filety umyć, osuszyć i podzielić na kawałki (płaty). Następnie mięso nasmarować marynatą i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.
2.Warzywa lekko zblanszować w osolonym wrzątku. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki kurkumy.
3.Mięso lekko podsmażyć na 1 łyżce oleju. Następnie filety przełożyć wraz z warzywami do naczynia żaroodpornego. Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ryżem.
Komentarze