Zapiekane ziemniaczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zapiekanka taka niby bez składu i ładu, nie przypominająca z wyglądu wcale zapiekanki a bardziej danie jednogarnkowe, ale bardzo smaczna.

Składniki:

  • około 1 kg ugotowanych ziemniaków
    2 filety z piersi kurczaka
    1 duża cebula
    3 małe marchewki
    1 opakowanie gotowego sosu do zapiekanki makaronowej z serem

Zapiekane ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekane ziemniaki 1. Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, marchew w cienkie plasterki do mięsa dodać 1 łyżeczkę jarzynki i 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, wymieszać z marchewką i cebulą, następnie lekko podsmażyć i przestudzić.
  • zapiekane ziemniaki 2. Ziemniaki pokroić w plasterki i połowę ułożyć na dnie naczynia do zapiekania na ziemniaki wyłożyć całe mięso ( z mięsa odlać cały płyn który powstał w trakcie duszenia) i przykryć pozostałymi ziemniakami. Sos przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale zmniejszyć o połowę ilość wody i zalać nim potrawę ułożoną w naczyniu.
    Zapiekać w temp. 200 st około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2017

Komentarze

Podobne przepisy