Moja potrawa ma bardzo ciekawy, egzotyczny smak. Cała rodzina ją uwielbia. Dostałam go od mojej mamy. Zawsze przygotowywała ją dla mnie gdy byłam dzieckiem :)
1 godz. 30 min
Składniki:
1 kg udek
1 kostka rosołowa
3/4 szklanki powideł śliwkowych
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki octu
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
1 szklanka ketchupu
1 szklanka wody
sól do smaku
papryka słodka
Zapiekane udka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udka dokładnie umyć i osuszyć,posypać czerwona papryką, następnie
mąką i podsmażyć na oleju, cebule oraz czosnek drobno pokroić w
kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami, wymieszane składniki
zagotować następnie zalać udka powstałym sosem i wstawić do
piekarnika, piec około godzinę w temperaturze 200°C,gotowe udka podawać
z ryżem.
Komentarze