Zapiekane udka kurczaka w marynacie kefirowo- ziolowej

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne mięsko które przygotowuje się dosyć szybko nie licząc czasu marynowania i pieczenia. Polecam na niedzielny obiad i nie tylko.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10-12 udek z kurczaka
    1 szklanka kefiru
    1/2 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki czosnku ziolowego
    1/2 łyżeczka pieprzu cayenne
    1/2 łyżeczka papryki czerwonej wędzonej


    Mąka do panierowania
    Tłuszcz w smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane udka kurczaka w marynacie kefirowo- ziolowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miski dać kefir, przyprawy i wymieszać. Każda porcje mięsa dobrze namoczyć w marynacie, nakryć filia spożywcza i wstawić do lodówki na kilka godzin a nawet na całą noc.
  • 2. Udka panierowac w mące, można pozostawić na 15-20 minut aby mąka dobrze przywarła do miesa. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Pieczenie ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować