Zapiekane tortelloni z warzywami i kabanosem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Wszystkie składniki doskonale się komponują, a zapieczone tortelloni znika z talerza w mgnieniu oka.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 por
    50g kabanosa
    50g szynki gotowanej
    2 łyżki oleju
    300g mrożonego zielonego groszku
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka pomidorów całych
    400g tortelloni ze szpinakiem
    pieprz
    100g sera żółtego
    tłuszcz do formy
    3 łyżki siekanego szczypiorku

Zapiekane tortelloni z warzywami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por, szynka, kabanos 1. Pora myjemy, kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone kabanosy i szynkę. Dodajemy pora i dusimy razem, aż zmięknie
  • dodany groszek, fasola i pomidory 2. Dodajemy groszek zielony, fasolę i wlewamy pomidory razem z sokiem.
  • dodane tortelloni 3. Dusimy 5 min na patelni i dodajemy tortelloni. Delikatnie mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • posypane serem 4. Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i posypujemy startym żółtym serem.
  • zapieczone i posypane szczypiorkiem 5. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-30 min w 180 st. Posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy