ZAPIEKANE SZNYCLE Z MIĘSA INDYCZEGO Z ANANASEM.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomysł na niedzielny obiadek.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 sznycle z indyka (najlepiej wykrojone z fileta)lub kupione gotowe na tacki
    1 jajko, 2 łyżki mleka
    bułka tarta do panierowania ,4 plastry ananasa
    żółtego sera
    olej do smażenia
    sól, pieprz,

Zapiekane sznycle z mięsa indyczego z ananasem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sznycle lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i . Obtoczyć w jajku rozkłóconym z mlekiem i bułce tartej, czynność powtórzyć. Olej dobrze rozgrzać na patelni, włożyć sznycle i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
    Na każdym sznyclu ułożyć plaster ananasa (a jak sznycel jest większy to jeszcze dołożyć pół plastra). Przykryć serem i zapiec w piekarniku (albo w mikrofalówce z opcją grillowania) aż do rozpuszczenia się sera.

Porady

Najlepij zapiekać w piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy