Zapiekane różyczki brukselki na cieście francuskim

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Błyskawiczne mini zapiekanki pyszne i sycące, jako sprawdzą się jako przekąski lub jako niecodzienna propozycja dania głównego.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe (gotowy płat): 1 sztuka
    - ser żółty (tarty): 50 gramów
    - brukselka: 400 gramów

Zapiekane różyczki brukselki na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą różyczkę brukselki dokładnie umyć, pozbawić brzydkich liści, przekroić na pół.
  • 2. Z ciasta francuskiego wyciąć okręgi, posypać startym serem i ułożyć brukselki.
  • 3. Posypać delikatnie serem, posypać świeżo zmielonym pieprzem i solą
  • 4. Zapiekać przez 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 st C
  • 5. Podawać na ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy