Zapiekane rollsy z chleba tostowego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Rollsy z chleba tostowego to fajny sposób na kolację czy śniadanie. Zapiekane z serem i cienką kiełbaską lub parówką. Smaczny i prosty posiłek na ciepło.

  • 30 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 10 kromek chleba tostowego
    10 plasterków sera żółtego (cienko pokrojone)
    10 małych cienkich kiełbasek lub 5 parówek
    10 łyżeczek keczupu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekane rollsy z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba tostowego rozwałkować za pomocą wałka do ciasta można wcześniej odciąć skórki.
    Każdą kromkę smarujemy łyżeczką keczupu lub innego ulubionego sosu.
    Następnie na każdej układamy plasterek żółtego sera i mała kiełbaskę lub połowę cienkiej parówki.
    Zwijamy w rulon.
    Układamy na blaszce do pieczenia łączeniem do dołu.
    Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chleb tostowy Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować