Rollsy z chleba tostowego to fajny sposób na kolację czy śniadanie. Zapiekane z serem i cienką kiełbaską lub parówką. Smaczny i prosty posiłek na ciepło.
30 min
Dla 10 osób
Składniki:
10 kromek chleba tostowego
10 plasterków sera żółtego (cienko pokrojone)
10 małych cienkich kiełbasek lub 5 parówek
10 łyżeczek keczupu
Zapiekane rollsy z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba tostowego rozwałkować za pomocą wałka do ciasta można wcześniej odciąć skórki.
Każdą kromkę smarujemy łyżeczką keczupu lub innego ulubionego sosu.
Następnie na każdej układamy plasterek żółtego sera i mała kiełbaskę lub połowę cienkiej parówki.
Zwijamy w rulon.
Układamy na blaszce do pieczenia łączeniem do dołu.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 15 minut.
Komentarze