Zapiekane roladki naleśnikowe z serem i orzeszkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszna przekąska.Smakuje na ciepło jak i na zimno.Podczas jedzenia jest wyczuwalny smak orzeszków.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    około 1 szklanka mąki pszennej
    pół łyżeczki soli
    szczypta proszku do pieczenia

    Nadzienie serowe:
    25 dag sera białego
    5 dag startego żółtego sera
    2 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych
    kilka gałązek natki pietruszki
    suszony tymianek
    sól,pieprz

    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    masło do posmarowania formy
    5 dag startego żółtego sera
    3 łyżki drobno posiekanych orzeszków ziemnych solonych

Zapiekane roladki naleśnikowe z serem i orzeszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta zmiksować,stopniowo wsypując mąkę.Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodać jeszcze mąki,a gdy zbyt gęste dodać mleka.
    Z przygotowanego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju,po kilka chwil z każdej strony.
  • 2. Ser biały wymieszać z serem żółtym,dodać orzeszki,drobno pokrojoną natkę pietruszki i przyprawić solą,pieprzem i tymiankiem.
  • 3. Naleśniki smarować farszem,zwijać ruloniki,następnie kroić kilku centymetrowe roladki.
  • Przed pieczeniem. 4. Formę do zapiekania posmarować masłem,ułożyć w niej roladki,następnie posypać orzeszkami i serem żółtym.
  • Zapieczone. 5. Roladki zapiekać około 10 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy