Zapiekane roladki makaronowe z kapustą i wiejską kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto na makaron: Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć do woreczka foliowego i wstawić na minimum 30 minut do lodówki. Może stać całą noc. Po tym czasie rozwałkować na grubość ok. 2- 3 mm na kształt prostokąta. Wyłożyć nadzienie, zwinąć w roladę. Pokroić na równe części. Roladki ułożyć luźno w naczyniu posmarowanym tłuszczem, podlać wodą do 2/3 wysokości roladek. Piec przez ok. 60 minut w 200stopniach. Gdyby woda wyparowała należy ją natychmiast uzupełnić wrzątkiem.
2.Farsz Kapustę wypłukać 2 razy w zimnej wodzie, ugotować do miękkości. Pieczarki obrać pokroić talarki, cebulę i kiełbasę w kostkę. Kiełbasę i cebulę przesmażyć razem z pieczarkami bez dodatku tłuszczu ok. 5 minut. Pod koniec dodać kapustę i smażyć kolejne 5 minut. Doprawić do smaku. Ostudzić.
Komentarze