Zapiekane risotto

4.5 (201 ocen)

Kolorowo i smacznie

Składniki:

  • -ryż 1.50 szklanki
    -papryka czerwona 1/2 sztuki
    -papryka żółta 1/2 sztuki
    -kiełbasa meksykańska 2 sztuki
    -żółty ser 10 dkg
    -jajka 3 sztuki
    -olej 4 łyżki
    -tarta bułka 1 łyżka
    -masło 1 łyżka
    -pietruszka natka 1/2 pęczka
    -oregano 1 łyżeczka
    -sól do smaku
    -pieprz do smaku
    -papryka czerwona do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
  • 2. Paprykę umyć pozbawić pasion, pokroić w kostkę.
    Por oczyścić, umyć pokroić w plastry.
  • 3. Na 2 łyżkach oleju przesmażyć, paprykę, pora około 3 minutki mieszając, zdjąć z patelni.
    Kiełbasę pokroić w plastry, przesmażyć na oleju.
  • image-10jnbvr 4. Do ryżu dodać, podsmażoną kiełbasę i warzywa, doprawić.
    Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 5. Jajka rozbić do miseczki, dodać ser, posiekaną zieloną pietruszkę, doprawić solą, pieprzem, papryką, oregano, wymieszać widelcem.
    Wysmarować naczynie do zapiekania, przełożyć ryż, zalać masą jajkami z serem.
    Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować