Zapiekane puree z brukselką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nowy pomysł na brukselkę!

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    5 sporych ziemniaków
    5 łyżek mleka
    2 małe ząbki czosnku
    2 łyżki masła plus łyżeczka
    Kilka sporych brukselek
    2 łyżki sera pecorino
    Gałka muszkatołowa
    Biały pieprz
    Sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Ser

Zapiekane puree z brukselką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, kroję w kawałki, gotuję z czosnkiem do miękkości, na ostatnie 5 minut dodaję brukselkę. Odcedzam, brukselkę wyjmuję.
    Do ziemniaków dodaję mleko i masło- 2 łyżki, ubijam je na gładkie puree. Doprawiam solą, pieprzem i gałką.
    Naczynie do zapiekania smaruję masłem. Wykładam puree, wciskam w nie brukselkę, posypuję serem. Danie zapiekam 25 minut w 185 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować