Zapiekane podpłomyki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotując, wspaniale się relaksuję.

Składniki:

  • ● 30 dag mąki
    ● jajko
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 2 czerwone cebule
    ● biała cebula
    ● 2 pomidory
    ● czarne oliwki
    ● czerwona papryka
    ● papryka chili
    ● 30 dag żółtego sera
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● łyżka oliwy
    ● szczypta ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane podpłomyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, proszku do pieczenia,
    jajka i szklanki wody zagniatamy
    ciasto. Dzielimy na
    4 części i formujemy placki.
    Przekładamy na wysmarowaną
    oliwą blachę. Pieczemy ok.
    20 minut w temp. 190 °C.
  • 2. Ser ścieramy na tarce
    o dużych oczkach. Cebule
    obieramy i kroimy w półplastry.
    Pomidory myjemy i kroimy w plastry. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne.
    Miąższ kroimy w paski. Szczypiorek
    myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 3. Podpłomyki wyjmujemy
    i układamy po porcji cebuli,
    sera, pomidorów i papryki. Posypujemy
    szczypiorkiem i oliwkami.
    Oprószamy ziołami.
    Pieczemy ok. 12 minut w temperaturze
    190 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować