Zapiekane plastry karkówki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szukacie mięsnych dań z piekarnika na jednorazowe szamanie?!? Wbijajcie i delektujcie się!

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki ketchupu
    4 grube plastry karkówki wieprzowej
    4 pieczarki
    1 mała czerwona cebula
    100 g startej mozzarelli
    1 łyżeczka tymianku

Zapiekane plastry karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki nakłuwamy, smarujemy ketchupem.
    Układamy pieczarki pokrojone w plasterki, pokrojoną w piórka cebulę, oprószamy startą mozzarellą i suszonym tymiankiem.
    Zapiekamy 30 minut w 180°C.

Komentarze

Podobne przepisy