Zapiekane parówki z farszem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis przysłała Beata Kowalczyk

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki: 16 sztuk
    - cukinia: 1 sztuka
    - pomidory: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - olej: 4 łyżki
    - zioła prowansalskie: 1 szczypta
    - sól (do smaku wg. uznania2): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - starty parmezan: 10 dekagramów
    - keczup: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zapiekane parówki z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidora sparzamy, zdejmujemy skórkę. Cukinię i paprykę myjemy i osuszamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne. Cebulę i czosnek obieramy. Czosnek przeciskamy przez praskę, pozostałe warzywa kroimy w małą kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i mieszając, smażymy warzywa ok. 3 minut. Zestawiamy z ognia, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami. Nieco studzimy i mieszamy z parmezanem.
  • 3. Żaroodporne naczynie smarujemy pozostałym olejem. Z parówek zdejmujemy osłonki, nacinamy wzdłuż i układamy w naczyniu. W nacięcia wkładamy farsz. Całość zapiekamy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 °C. Podajemy z keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Papryka Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować