Zapiekane owoce pod kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Zapiekane owoce pod kruszonką - użyj sezonowych owoców !

  • 40 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :

    300g truskawek,
    2 laski rabarbaru,
    100g borówek,
    100g malin,
    1 szklanka mąki pszennej,
    1/2 szklanki płatków owsianych,
    80g zimnego masła,
    cukier 1/2 szklanki,
    ulubione lody waniliowe.

Zapiekane owoce pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Owoce pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż owoce do naczynia żaroodpornego.

    Do miski wsyp mąkę, płatki owsiane i cukier. Wymieszaj. Dodaj pokrojone masło. Za pomocą widelca ugniataj składniki aż uzyskasz konsystencję okruszków.

    Kruszonką posyp owoce. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku do temperatury 190 stopni przez 15minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy