Zapiekane naleśniki ziołowe z mięsem mielonym i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto miksujemy mikserem na jednolitą masę. Smażymy naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu.
2.Mięso kroimy na kawałki, mielimy dwukrotnie i podsmażamy na oleju, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym.
3.Koncentrat rozrabiamy ze szklanką wody, dodajemy do tego usmażone mięso. Cebulę kroimy na kawałki i podsmażamy na oleju, dodajemy do mięsa i wszystko razem doprawiamy łyżką majeranku, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut często mieszając.
4.Na każdy naleśnik nakładamy ok. 2 łyżek farszu i zwijamy w rulon. Naleśniki układamy na wysmarowanej olejem blasze. Ser ścieramy na grubej tarce i posypujemy nim naleśniki. Całość zapiekamy 5-10 minut w 200 stopniach.
Komentarze