Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Coś dla fanów szpinaku.

  • 50 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:

    2 szklanki mąki
    2 szklanki mleka
    1 jajko
    woda gazowana
    sól

    Farsz:

    szpinak (ja używam mrożonego)
    6-8 ząbków czosnku
    przyprawa uniwersalna, pieprz
    margaryna
    ser żółty

Zapiekane naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki do ciasta naleśnikowego mieszamy i smażymy dosyć cienkie placki.

    Na patelni rozgrzewamy margarynę i podsmażamy szpinak. Gdy woda odparuje wyciskamy czosnek przez praskę i dodajemy przyprawy.

    Naleśniki smarujemy cienką warstwą farszu i składamy w trójkąty, wierzch posypujemy startym żółtym serem.

    Gotowe trójkąty przekładamy na blachę i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 min.

    Można podawać z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy