Zapiekane naleśniki z serem

4.5 (157 ocen)

  • Łatwy

Coś dla osób znudzonych zwykłymi naleśnikami z serem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 1 szklanka
    - mleko: 0.67 szklanki
    - woda gazowana: 0.67 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - Jajko: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - ser tłusty: 250 gramów
    - cukier waniliowy: 3 łyżeczki
    - skórka cytrynowa: 0.5 łyżeczki
    - cukier: 3 łyżki
    - śmietana kremówka 30%: 150 mililitrów
    - rodynki: 1 łyżka
    - masło: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, mleko, wodę, sól, jedno jajko i oliwę dokładnie wymieszać. Z powstałej masy smażyć naleśniki (wyjdzie ok 8 szt)
  • 2. Ser połączyć z cukrem waniliowym, jajkiem i startą skórką cytrynową. Smarować nim naleśniki i zwijać rulony.
  • 3. Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym, posmarowac je miękkim masłem, posypać cukrem i polać śmietanką. Na koniec położyć kilka rodzynek. Przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 30 min w 200st.
  • 4. Następnie zdjąc folię i zapiekać jeszcze ok 15 min aż się zarumieni wierzch zapiekanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować