Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Naleśniki:
1.Wszystkie składniki na naleśniki wrzucić do miski i zmiksować mikserem na jednolitą, gładką masę.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
Farsz:
2.Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na małej ilości tłuszczu, a następnie dodać mięso mielone, passate pomidorową, oregano, sól, kukurydzę i wszystko dusić na małym ogniu pod przykryciem do zredukowania się sosu.
3.Następnie na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć je tak samo jak krokiety, układać w naczyniu żaroodpornym. Wszytsko zalać doprawiona passatą pomidorową i posypać startym żółtym serem lub mozarellą. Piec ok. 25min w piekarniku nagrzanym do 200°C (góra-dół). Po wyjęciu z piekarnika udekorować szpinakiem i posypać serem feta. Smacznego ♥
Komentarze