Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym

4.49 (176 ocen)

Bardzo dobra potrawa ...

Składniki:

  • Składniki na naleśniki (ok 20 szt)
    -3 szklanki mąki
    -3 szklanki szklanki mleka
    -3 jajka
    -0,5 szklanki wody gazowanej
    -1,5 łyżki oleju (do ciasta naleśnikowego)
    -olej (do smażenia)
    -szczypta soli
    Składniki na farsz:
    -700-800 mięsa mielonego
    -1 mała cebulę
    -puszka kukurydzy
    -2 sosy bolognese
    -200-250 g startego żółtego sera
    -masło do smażenia
    -masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego
    sól ,piepsz
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do miski i miksujemy mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej masy.
    Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju.
    Następnie przygotować farsz:cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle,na drugiej patelni usmażyć mięso mielone.
    Gdy wszystko już się usmaży,wrzucić do miski,dodać 50 g sera,kukurydzę ,ewentualnie doprawić do smaku,wymieszać.
    W garnku sporządzić sosy wg przepisu na opakowaniu.
    Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć tak samo jak krokiety,układać w usmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym ,zalać sosem,posypać resztą żółtego sera i piec ok 25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować