Zapiekane naleśniki z kaszą

1 (1 ocen)

  • 35 min

Naleśniki nie muszą być zawsze podawane na słodko.Dwa składniki czyli kasza gryczana i pieczarki urozmaicą nam je i pokażą ich nowe oblicze w smaku i zapachu.

  • 35 min

Składniki:

  • 4 szkl mąki tortowej,
    4 szklanki mleka,
    4 jajka,
    3 łyżki oleju,
    150 g kaszy gryczanej,
    0,5 kg pieczarek
    1 cebula,
    pieprz do smaku,
    papryka mielona,
    sól do smaku,
    natka pietruszki świeża,
    4 łyżki keczupu o łagodnym smaku
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka ,jajek i szczypty soli z dodatkiem 3 łyżek oleju robimy ciasto naleśnikowe. Odstawiamy na 10 minut. Następnie pieczemy 8-10 naleśników.
  • 2. Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Cebule kroimy w drobną kostkę . W rondelku przesmażamy cebule na łyżce oleju.
  • 3. W rondelku rozgrzewamy 2- 3 łyżki margaryny ,wrzucamy pokrojone pieczarki, solimy je i smażymy do odparowania wody. Dodajemy przesmażaoną cebulke.
  • 4. Kasze najlepiej w woreczkach po 100 g gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Dodajemy półtora woreczka.
    Mieszamy, dorzucamy pietruszkę, dodajemy keczup, a nastepnie doprawiamy do smaku pieprzem. Studzimy.
  • Zapiekane naleśniki z kaszą 5. Na przygotowane wcześniej naleśniki nakładamy porcje farszu.
    Zwijamy w luzne krokiety.
    Układamy na posmarowanej folii aluminiowej położonej wcześniej na dużą blaszke.
    Posypujemy mieloną papryką .Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i zapiekamy 15 minut.
    Podajemy na ciepło np z keczupem lub dipem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować