zapiekane naleśniki

4.5 (173 ocen)

jedno z moich ulubionych dań zapiekanych

Składniki:

  • około 18 naleśników według swojego sprawdzonego przepisu :)

    Nadzienie:
    - 500g mięsa mielonego
    - puszka fasoli czerwonej
    - puszka kukurydzy
    - 1 cebula
    - 1 puszka pomidorów krojonych
    - 1 czerwona papryka
    - bazylia
    - oregano
    - przyprawa do mięsa mielonego

    Dodatkowo:
    - ok.18 plastrów żółtego sera
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Zapiekane naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smażymy naleśniki według swojego sprawdzonego przepisu.
  • 2. mięso mielone podsmażamy z drobno pokrojoną cebulą i przyprawą do mielonego miesa. Dodajemy pomidory z puszki i smażymy aż lekko odparują, dodajemy odsączone z zalewy kukurydzę i fasolę czerwoną. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną. Mieszamy i doprawiamy do smaku oregano i bazylią. Chwilę smażymy.
  • 3. Na naleśnik wykładamy po 2 łyżki farszu, składamy w paczuszkę. Układamy ciasno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na każdym kładziemy plater żółtego sera, posypujemy bazylią i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować