Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

No i te szparagi z kozim serem

  • 60 min

Składniki:

  • opakowanie makaronu muszle
    5 udek wędzonego kurczaka
    sól
    białe szparagi w zalewie
    mielona słodka papryka
    2 łyżki masła
    półtora łyżki mąki
    gałka muszkatołowa
    sól
    cukier
    pieprz biały
    200 ml mleka

Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane muszle z wędzonym kurczakiem, szparagami, w sosie z kozim serem 1. Z udek zdjąłem skórę, mięso podzieliłem na mniejsze kawałki.
    Makaron ugotowałem w lekko osolonej wodzie.
    Przygotowałem sos beszamelowy, dodając do niego ser kozi.
    W żaroodpornej formie ułożyłem na dnie wędzone skórki z udek kurczaka, na nich rozłożyłem ugotowane muszle, które wypełniłem kawałkami mięsa i cząstkami pokrojonej marynowanej papryki.
    Na wierzchu rozłożyłem białe szparagi z zalewy. Zapiekankę zalałem sosem.
    Całość oprószyłem słodką papryką.
    Zapiekałem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy