Zapiekane muszle z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W dużym garze zagotować wodę z solą i ugotować w niej makaron (po parę sztuk, aby się nie rozleciał) al dente (ok 14 minut bez przykrywki). Ryż ugotować w 3/4 szklanki wody.
2.Tuńczyka odsączyć, połączyć z kukurydzą, ugotowanym ryżem, podsmażoną cebulą (cebulkę smażymy na oleju, przyprawiamy solą i majerankiem), pokrojonym w kostkę serem i musztardą dijon. Tak przygotowanym farszem nadziewamy muszle. Następnie układamy je w miarę ciasno na formie do zapiekania.
3.Pastę z pomidorów mieszamy z keczupem i oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Sosem polewamy zapiekankę. Danie podpiekamy przez ok 15 minut w 150*C.
Komentarze