Zapiekane łódeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kto raz spróbuje ten ogromnie zasnakuje

  • 30 min

Składniki:

  • Zapiekane łódeczki:
    - sporej wielkości bułeczki (ja używam takich z serem na wierzchu),
    - masło,
    - warzywa do wyboru,
    - kawałki kurczaka, szynka itp. jeśli tylko się zmieści.

Zapiekane łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Po pierwsze i najważniejsze potrzebne nam są bułki, które po przekrojeniu od razu się nie rozwalą. Należy w bułce wyciąć tzw. czapeczkę, następnie łyżką delikatnie wybrać cały środek z bułki, starając się nie przerwać ich pod spodem. Gdy już wszystkie wydrążymy smarujemy je masłem. Ja smaruje je łyżką bo wtedy bułka się nie rwie.
  • etapy 2. Następnie wkładamy do środka co tylko chcemy, by nam się nic nie porozwalało należy nie wkładać składników w zbyt wielkich ilościach.
  • 3. Wkładamy do rozgrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika, na ok 10 minut nie więcej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy