Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka

  • wyświetlono: 2601 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Bardzo smaczne danie makaronowe. Dla mnie smaki dzieciństwa.

Goszka
  • 20min

Składniki

- 250 g makaronu łazanki
- 400 g pieczarek
- 2 cebule
- 1 mała główka kapusty
- 1 udko kurczaka
- 150 g boczku wędzonego
- sól, pieprz, przyprawa do bigosu
- 50 g sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka

  • Zapiekane łazanki z kapustą, pieczarkami i mięsem z kurczaka1. - Ugotować łazanki al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą.
    - Ugotować udko kurczaka w wodzie z przyprawami.
    - Usmażyć boczek pokrojony w kostkę.
    - Cebulę pokroić, usmażyć na oleju, dodać pokrojone pieczarki, poddusić.
    - Kapustę pokroić i ugotować w osolonej wodzie.
  • 2. - Zemleć w maszynce pieczarki z cebulą, kapustę, boczek i mięso kurczaka.
    - Wymieszać z łazankami, dodać do smaku przyprawę do bigosu.
    - Wyłożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem, posypać startym serem żółtym.
    - Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
    - Podawać posypane zieleniną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkiszkola_babcikapustałazanki

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

Dodane przez: mariosylwia

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

Smaczna odmiana dla zwykłych schabowych...

Kule mięsne z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Kule mięsne z pieczarkami

Soczysty, miękki filet z kurczaka...

Boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku

Dodane przez: anemon

Boeuf bourguignon, czyli wołowina po burgundzku

Niezwykle proste do przygotowania...

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym z pieczarkami i kukurydzą

Dodane przez: Martyna1991

Pieczeń wołowa z rękawa w mleczku kokosowym...

Wołowina to bardzo trudne mięso,...

Indyk w sosie śmietanowo-pieczarkowym z koperkiem

Dodane przez: justi2401

Indyk duszony w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Delikatny filet indyczy duszony...