Zapiekane kotlety z indyka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczne mięso mielone z indyka zapiekane pod pierzynką

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego z indyka
    1 bułka
    1 szklanka mleka
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki mąki
    250 ml śmietany kremówki
    100 g żółtego sera
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Zapiekane kotlety z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku.
    Mięso włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, drobno posiekany czosnek,
    sól, pieprz.
    Wymieszać na jednolitą masę.
    Łyżką nabierać małe kotleciki i obtoczyć w mące.
    Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obu stron.
    Przełożyć kotleciki do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną i
    posypać startym serem.
    Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy