Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami

  • wyświetlono: 433 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Zamiast jajecznicy czy omletów, równie szybko można przygotować zapiekane jajka sadzone. Smacznie i zdrowo

IMG_20170501_121848
  • 1 porcje
  • 15min

Składniki

-2 jajka
-60 g mozzarelli
-1 duży pomidor
-parę pieczarek
-pół papryki czerwonej
-łyżeczka masła

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami

  • 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle.
    2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni.
    3. Mozzarellę kroimy w kostkę.
    4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka.
    5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaJajkamozzarellaśniadaniesadzonezdrowofit

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka marynowane w burakach z wasabi i rzeżuchą

Dodane przez: anamarisworld

Jajka marynowane w burakach z wasabi i rzeżuchą

Jajka marynowane w burakach z wasabi...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Jajka z pastą jajeczną

Jeśli pyszne śniadanko, to ja proponuje...

Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem i szczypiorkiem)

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Jajka z zieloną pastą (z brokułem, koperkiem...

Takie jajka możemy przygotować...

jajka faszerowane rukolą i orzechami

Dodane przez: babka w formie

jajka faszerowane rukolą i orzechami

Faszerowane jajka bardzo często...

Pasta kanapkowa awokado i jajko

Dodane przez: szpileczkiibabeczkiblog

Pasta kanapkowa z awokado i jajka

Bardzo prosty przepis na pastę...

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Jajka faszerowane to świetny pomysł...