Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami

5 (177 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Zamiast jajecznicy czy omletów, równie szybko można przygotować zapiekane jajka sadzone. Smacznie i zdrowo

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • -2 jajka
    -60 g mozzarelli
    -1 duży pomidor
    -parę pieczarek
    -pół papryki czerwonej
    -łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Zapiekane jajka z mozzarellą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, następnie dusimy do miękkości na maśle.
    2. Pomidora kroimy drobno w kostkę lub blendujemy do konsystencji musu i mieszamy go z papryką i pieczarkami na patelni.
    3. Mozzarellę kroimy w kostkę.
    4. Do naczynia nakładamy warzywa z patelni. Na to dajemy mozzarellę (polecam wcisnąć ją w warzywa) i wbijamy jajka.
    5. Wsadzamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do ścięcia białka 15 min 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mozzarella Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować