Zapiekane jabłuszka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne zapiekane jabłka z twarożkiem, rodzynkami, miodem. Możemy je podać na deser lub podwieczorek. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jabłka
    3 łyżki z czubkiem serka filadelfia
    3 łyżeczki rodzynek
    2 łyżeczki płynnego miodu
    folia aluminiowa

Zapiekane jabłuszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką. Usuwamy gniazda nasienne i cześć miąższu. Do miseczki wkładamy twarożek, rodzynki i miód, mieszamy do połączenia się składników.
    Przygotowaną masą wypełniamy jabłka i zawijamy w folie aluminiową, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut. Czas pieczenia zależy od gatunku jabłek.

Komentarze

Podobne przepisy