Zapiekane jabłuszka

  • wyświetlono: 62 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszne zapiekane jabłka z twarożkiem, rodzynkami, miodem. Możemy je podać na deser lub podwieczorek. Polecam.

  • 3 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 jabłka
3 łyżki z czubkiem serka filadelfia
3 łyżeczki rodzynek
2 łyżeczki płynnego miodu
folia aluminiowa

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane jabłuszka

  • 1. Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką. Usuwamy gniazda nasienne i cześć miąższu. Do miseczki wkładamy twarożek, rodzynki i miód, mieszamy do połączenia się składników.
    Przygotowaną masą wypełniamy jabłka i zawijamy w folie aluminiową, kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut. Czas pieczenia zależy od gatunku jabłek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakisłodkie życiejabłkaDesermiódserekpodwieczorekszkoła babcidla gościPoczęstunekkuchnia na zimęgotuję z fantazją

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje

Żurawinowe jabłuszka

super do ciast

Jabłuszka za kratkami

Dodane przez: Anyzkowo

Jabłuszka za kratkami

Jabłek teraz wszędzie pod dostatkiem.Uwielbiam...

Rajskie Jabłuszka

Dodane przez: Irmina

Rajskie Jabłuszka

Świetny pomysł na deser. Idealnie...

jabłuszka pod pierzynka

Dodane przez: Anyzkowo

Jabłuszka pod pierzynką

Placek można przygotować również...

Kuszące jabłuszka

Dodane przez: iziona

Kuszące jabłuszka

Deser z jabłka oblany sosem czekoladowym...

Pieczone jabłuszka

Dodane przez: Karioka

PIECZONE JABŁUSZKA

Smak dzieciństwa. Wspaniały lekki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE