Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

  • wyświetlono: 405 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dietetyczna i niskokaloryczna wersja jabłek pod kruszonką !!!!

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jabłka: 2 ząbki
- białko: 1 sztuka
- cukier: 1 szczypta
- płatki migadłowe: 4 łyżki
- płatki owsiane: 4 łyżki
- cynamon,kardamon: 1 szczypta
- miód: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

  • 1. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułozyć w żaroodpornym naczyniu.

    Polać miodem.
  • 2. Białko roztrzepać,dodać przyprawy,cukier, migdały i płatki owsiane. Wymieszać.

    Powstałą "kruszonką" polać jabłka.
  • 3. Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

latozimajabłkawiosnawalentynkikuchnia polskajesieńpieczone jabłkapiknikimprezyjabłka pod kruszonkąkomputerowa_przekąskawykwintna_kolacja
 

Komentarze

Podobne przepisy

kasza manna na gęsto

Dodane przez: liilaa

Kasza manna na jajkach

Pyszna puszysta kasza, czekoladowa...

Kajmakowe lody na serku mascarpone

Dodane przez: Elisa

Kajmakowe lody na serku mascarpone

Pyszne lody idealne na upalne dni

lody truskawkowo arbuzowe

Dodane przez: ewuska2016

Lody truskawkowo-arbuzowe

Proste i smaczne domowe lody

Lody

Dodane przez: trufelkowo

Zdrowe, szybkie i pyszne lody 3-składnikowe

Zdrowe lody, którymi można zajadać...

Deser bezowo-jagodowy

Dodane przez: Elisa

Deser bezowo-jagodowy

Pyszny deser z bezami, jagodami...

beza

Dodane przez: gotujaceblizniaczki

Letnie serce bezowe z truskawkami

Ten letni bezowy deser przygotowałam...