Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

  • wyświetlono: 387 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dietetyczna i niskokaloryczna wersja jabłek pod kruszonką !!!!

PolskaGotuje
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- jabłka: 2 ząbki
- białko: 1 sztuka
- cukier: 1 szczypta
- płatki migadłowe: 4 łyżki
- płatki owsiane: 4 łyżki
- cynamon,kardamon: 1 szczypta
- miód: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Zapiekane jabłka pod "kruszonką"

  • 1. Jabłka obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki i ułozyć w żaroodpornym naczyniu.

    Polać miodem.
  • 2. Białko roztrzepać,dodać przyprawy,cukier, migdały i płatki owsiane. Wymieszać.

    Powstałą "kruszonką" polać jabłka.
  • 3. Piec 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

latozimajabłkawiosnawalentynkikuchnia polskajesieńpieczone jabłkapiknikimprezyjabłka pod kruszonkąkomputerowa_przekąskawykwintna_kolacja

Komentarze

Podobne przepisy

image-0g6rbqa

Dodane przez: ewuska2016

Trufle czekoladowe

Pyszny i prosty deser, na każdą...

Fiołkowe gofry

Dodane przez: mysza75

Fiołkowe gofry

Gofry które pachną fiołkami, i...

Szarlotka z bezą i orzechami

Dodane przez: mariwanna

Szarlotka z bezą i orzechami

To ciasto, które nigdy się nie...

image-1ccy8ws

Dodane przez: Mniam1

Tort orzechowy z kawą

Puszysty i lekki biszkopt orzechowy...

placek bakaliowo - orzechowy

Dodane przez: mariosylwia

Placek bakaliowo - orzechowy

Pyszne ciasto z jabłkami, wiśniami,...

jabłka w cieście winnym

Dodane przez: termac1160

Jabłka w cieście winnym ( na około 25 szt)

Można podać posypane cukrem pudrem...