Zapiekane filety kurczaka w papryce

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis może wydawać się skomplikowany, aczkolwiek jest bardzo prosty i wszystko praktycznie samo się robi. Czas też może przerażać, jednak wszystko można sukcesywnie przygotowywać z dnia na dzień.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g podudzi z kurczaka bez skóry
    1 kg czerwonej papryki
    1 łyżka mielonej czerwonej papryki
    2 łyżki listków tymianku
    1 cebula
    1 łyżeczka cukru palmowego
    sól, pieprz

Zapiekane filety kurczaka w papryce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane filety kurczaka w papryce 1. Papryki przekładamy do pieczeniowego rękawa. Pieczemy w 200°C przez około godzinę. Studzimy (płynu nie wylewamy, tylko przecedzamy przez sito), usuwamy skórkę. Blendujemy, dodajemy płyn z pieczenia, dodajemy przyprawy, drobno posiekaną cebulę.
    Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy papryką.
    Całość zapiekamy 30 min w 200°C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy