Przepis tani, szybki i bardzo prosty. Urozmaici każdy stół ...
25 min
Składniki:
ok 10 dużych otwartych pieczarek
troszkę startego żółtego sera
średnia cebula
3 ząbki czosnku
duża łyżka bułki tartej
2 jaja
natka pietruszki
sól i pieprz
Zapiekane, faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Jaja ugotować i driobniuko pokroić.
Czosnek zetrzeć lub przecisnąć przez praskę.
Pieczarki umyć, zdjąć skórkę. Nóżki oddzielić od kapeluszy. Kapelusze odstawić, a nóżki pokroić i podsmażyć.
Podsmażyć lekko cebulkę i starty czosnek.
Ugotowane, pokrojone jajka dodać do podsmażonych nóżek, złączyć z cebulką i czosnkiem. dodać natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
Kapelusze lekko osolić i opieprzyć. Do środka nałożyć uzyskany farsz.
Oprószyć startym serem żółtym.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200stopni przez około 25 minut.
Najlepiej smakują z ketchupem !
Smacznego !
Porady
Na blaszkę do pieczenia warto wyłożyć papier do pieczenia.
Do oprószenia można użyć także parmezanu lub mozarelli.
Komentarze